Tuesday, 25 February 2014

TTC UPDATE

Dan masuk 26 hari dah dalam bulan Feb ni. Last month period 22hb..Dhia punya la excited nak call lppkn sbb nak tunggu period. Bulan lepas cepat lak. Bulan ni setting lari mungkin sebab ambil EPO. Jangan la lambat sgt delaynya.. kalau datang hari sabtu ni..nak kena tunggu Isnin utk call dah hari ke 3. Selasa n Rabu je peluang utk pegi lppkn kalau penuh kene tunggu next cycle. Dhia dari bulan lepas tunggu nak 2nd IUI ni. Bulan lepas app full. Haihh Sabar jela.

Next cycle Dhia rasa tak da pertambahan ubat.. Dhia continue ambil acid folic, EPO itu saje. Metformin memang tak lah sebab pening kepala sampai xleh nak fokus kerja, takan nk tido ja kan. Jadi Dhia just ambil 2 jenis tu. Kalau jumpa gulsan Dhia nak cuba juga.

Itu je yg nak update sbb xsabar nak tunggu period datang. Bye semua!

Monday, 17 February 2014

Addicted dengan kopi.. Help!



Layan gambar dulu. Dhia sekarang addicted dengan kopi. Dari kecik sampai besar walaupun orang kampung Dhia xgemar sangat minum kopi sebab xsuka pahit die. Mungkin sebab dh tua, umur meningkat..tahun ni 29thn u all... Rase suke plak pahit2 kopi. Jadi akhir2 ini Dhia layankanlah selera kopi ni hehe. Nanti stop sebab kopi kan byk caffeine xsesuai utk ttcian macam Dhia ni.

Baru2 ni Dhia ada melawat kawan blog, ttcian yg dh berjaya preggy yg ada komplikasi pada kandungan die. Harap semuanya selamat. Dhia sekarang xsabar nak tunggu period. Bulan lepas 22 hb. Harap this month tak lambat n datang ngam2. Dhia nak call utk IUI seterusnya. Harap2 ada rezeki dan ruang masa untuk IUI kali ini. Betul2 tak sabar. Next cycle ni Dhia nk ikut petua rendam taugeh tu haha. No harm to try kan. Nanti ape2 Dhia update.

Last cycle Dhia ambil EPO, Dia rasa bagus amik EPO during period till waktu subur sebab EWCM muncul setelah sekian lama susah nak muncul. Dhia semangat nak terus usaha usaha dan usaha lagi. Tak sabar nak tunggu rezeki yang satu ni. Teringin sangat nak baby.