Sunday, 2 March 2014

Rezeki dapat appointment untuk IUI bulan ni

Entry lepas Dhia ada update nk IUI tp kene tangguh sebab full appointment. 1st IUI Dhia bulan 11 taun lepas. Call punya lah susah nk tembus line.. Rasa macam dh xjadi, dalam hati duk pujuk sabar sabar.. Call lagi.Call lagi ..and call lagi akhirnya dapat tembus talian dalam pukul 2.40. Syukur! Lepas tu assistant Dr G cakap xboleh..esok lusa full. frust dah dalam hati. Lepas tu Dhia cakap la..Dhia period hari sabtu means esok n lusa je kalau nk amik ubat pun. Assistant Dr G, tanye la..bulan lepas bla bla2. Last die cakap suruh tunggu die checkkan.

Then ..esok Dhia leh datang amik ubat utk IUI next week. Selepas gagal IUI Nov lepas Dhia malas nak fikir banyak pasal gagal lagi ke ape ke. Yang penting Dhia nak cuba at least 3x IUI ni..This is second. Tetibe rase rindu nak cucuk perut haha. Dulu bukan main pengecut bab jarum.

Even IUI pn bukan sesuatu yg PASTI. Tapi Dhia gembira hari ni, at least ada ruang utk Dhia teruskan rawatan. Tak taulah nk ckp perasaan mcmana teringin sgt nak baby..sedih je.. Dhia dh xnak sedih2..kene positif..positif..happy..seronok.

Dhia akan keep update yer sampai IUI. Mcm biase esok nurse pesan suruh bawak 600++. Doakan Dhia kali ni ye kawan2.

5 comments:

  1. Good luck dhia... Smg Allah permudahkan iui kali ni dan berikan result yg positive...amin...

    Keep on positive thoughts! :-)

    ReplyDelete
  2. good luck dhiaaaaa...sama2 kite bdoa iui kite berjaya nyerrr.iya baru 1st time. :) keep +ve k.

    ReplyDelete
  3. semoga dipermudahkan segala urusan...Assalamualaikum…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com .

    ReplyDelete