Saturday, 18 October 2014

Menanti dan terus menanti..

Alahai tengok tajuk pun macam frust kan. hehe Dhia mmg frust sikit. TTC secara natural satu pn x GOAL. Sedihkan.. Tiap2 bulan macam org gila check waktu subur. Bila double line OPK , happy macam org gila, bila -ve UPT sedih mcm org gila gak.

So Dhia dah give up pasal nak check upt. So mmg xde dah UPT test tu kt umah, cuma ade OPK. Masih religiously gune OPK start CD 10. Yg pelik nye kadang2 ovulate cd 14 kadang2 lambat plak sampai cd 23. Ape kene la dgn diri aku ni. Dulu hormon kacau mungkin sebab gemuk, ni dh xgemuk macam tu jugak. Haish.. menyampah pn ade, bab makan lagi lah sentuh makan fast food pun dh ngeri.

Dhia berserah je la skrg ni. IUI mungkin Nov. IUI OCT xjadi sbb timing kena dengan raya hari tu. Malas nak mengharap tp ni last nk cuba IUI before IVF. Skrg ni period delay ke Dhia mmg malas pikir n wat bodoh.. ngam2 esok tu period datang haha. So malas nak stress2. Sape yg nak tanye pasal anak tu tanye lah... Dhia mmg akan jawab xde rezeki sy lg walau dh tebal muka ni tiap kali balik kampung. Dari kecik sampai yg tua duk tanya. Sedih tau tak?


3 comments:

  1. InshaAllah, ada rezeki Dhia nanti...soon..amin...
    chill dik :-)

    ReplyDelete
  2. mesti tgh stress kan..sabar tau dhia.inshaaAllah pasni rezeki kita pula.
    yuppp.betul.bile satu tahap kt mmg xmau dah cek pregnancy test dahhh.
    buang jauh2...bile rasa perlu ssgt je baru beli k.tanamkan dalam diri mcm tu.iya pon dh 2tahun xbeli dah.hehehe. :)

    ReplyDelete
  3. Salam kenal! Saya dari team Kumpulbagi.
    Jika Anda mau share dan download files dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
    Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya.
    Coba servis kami tanpa registrasi:)

    ReplyDelete