Monday, 6 January 2014

Atkins Diet

Dhia dah menggoogle ramai org yg berjaya turunkan berat dengan amalkan diet atkins ni. Jadi Dhia pn semangat nak kurus jugak n dhia tengok diet atkins ni sesuai utk Pcoser cm Dhia ni sbb low carbs. Jadi hari ni Day 1 utk Atkins diet. Dhia akan tambah dgn exercise gak mcm jogging 3x/week. Perlu ke Dhia teruskan pengambilan metformin ni sebab pening sepanjang hari utk hari ni.

Esok aka hari ni Dhia akan update menu Dhia utk Atkins diet.. Semoga berjaya utk diri sendiri. Tengok org lain betul2 semagat nak kurus n dah pun kurus. Dhia masih xbuat pape lg. Kena mula dah sebelum terlambat.


Berat Skrg 59kg   Target 45kg   Tinggi 149cm

Kalau berat turun slow. Dhia rasa nk panjangkan tempoh induction. Kawan2 yg nk diet n x diet2 lagi tu. Jom diet sesame!!!

3 comments:

  1. Dhia, jom join 90 days challenge... berat i was 60kg, dgn tinggi 148. More or less mcm u. But last year i dah turun 6 kilos with my 90 days challenge which i consistently done throughout the year. So this year sambung lagi. Tips; target sikit2 in short term, supaya rasa mudah capai and x rasa susah. in cumulative, bleh banyak turun. Good Luck! :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ST cmna nk buat? Nk urun banyak ni huhu..14kg :'(

      Delete
  2. Dhia, apa jenis diet pun tak kisah la diet Atkins ke diet Herbalife ke, usaha sedaya yang boleh. Istiqamah tu penting. Yani tahun lepas dapat turun 9.7kg setahun. InshaAllah Dhia pun boleh juga...try join 90 days challenge Sweet Tooth buat tu...ramai2 join, ramai2 boleh jadi penguat semangat..

    ReplyDelete