Sunday, 15 December 2013

TTC UPDATE : AKU TERASA!!!

Hari ni Dhia buka je FB de update pasal Dato' CT timang cucu pertama. Dan banyak lah komen2 dibawah ada yg teruk  ada yg elok. Yg teruk tu macam2 org cakap, perempuan perampas suami org mmg payah dapat anak la.. pakai susuk la sbb tu xdpt anak..macam2..Subhanallah..kenapa ada org2 cmni. Ingatlah wahai mulut2 busuk yang bercakap seolah2 xda agama. Kalau kena batang hidung sendri ahli keluarga..anak ..baru tau kan. Sape yg kawen xnk anak. Kesian Dato CT mesti rasa lebih teruk dr aku. Aku xglemer xda lah org ramai tanya, kutuk n mengata. Mcmana lah ye .. banyak pahala Dato; CT yg pengutuk2 ni bagi kan. Tak pe Dato' CT, bersabarlah..

Ttc update bulan ni.. Dhia buat OPK sampai CD10-CD18 xde pn double line..xtaulah ovulate ke x ataupun OPK tu mmg jenis murah (salahkan OPK plak ye haha). Skrg ni bahagian bawah belah kanan asik sakit. Risau Dhia kalau2 amik ubat clomid ni jadi Cyst bagai...Risauuu youuuu. Harap2 hilang la nanti. Punya la nak preggy makan ubat sana sini..kang benda lain lak muncul huhu. Takut sudaaaah.

5 comments:

  1. iya komen sini.in case tak tgk komen kat blog iya.hehehe.group fb ttc tu private...mcm iya dlu ask nissa add kan dalam group tuu.cube ask nissa.blog dia ni diaa....http://nissakawai.blogspot.com/ ^_^ jom jom join

    ReplyDelete
  2. Salam Dhia..
    berapa cycle length Dhia every month? 8 hari tu OPK, patutnye dah dpt positive. line makin terang ke tidak?
    Kalau nak makan Clomid boleh tapi seelok2nya dgn pemantauan dokter. kawan Erin skip 2 cycle jumpe dokter, ade cyst 6cm. Erin ada baca, clomid can develop ovarian cyst.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 5 -7 hari. dh masuk 3 cycle. Cycle pertama sy amik clomid n gonal, cycle kedua clomid n puregon, 2 cycle ni doc pantau. cycle kedua 1st IUI failed. Cycle ke 3 sy amik clomid sendiri uwaaa.. hari ni spatutnya CD 23 pagi tadi sakit perut xleh nak bagun. Ya Allah..cyst kee? sbb dah tentu bukan sebab ovulate sbb cycle sy pendek.

      Delete
  3. Dhia nak tahu tak? Dulu Yani pun antara haters DCT, mostly pasal dia rampas suami org. Tapi gradually, bila tengok perjalanan hidup dia lepas kahwin, diduga dengan masalah zuriat, kena pula Yani pun kawin belum dpt zuriat....boleh rasa apa yg DCT rasa, tekanan! So, sekarang memang Yani banyak doakan DCT dan kita semua dimurahkan rezeki zuriat dan dipermudahkan dalam usaha TTC ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah Yani kesian dia... betul tu semoga kita semua dimurahkan rezeki. Dan bersemangat TTC

      Delete