Wednesday, 4 December 2013

TTC update CD 11

Hari ni dhia CD 11.. Berita buruk Dhia lupa bawak  opk. Semalam sampai Jumaat Dhia ada training di Johor Bharu, lupa plak nak bawak OPK. Harap2 masih sempat sebab setakat ni xda egg white lagi keluar. Tapi betul ke kalau ambil clomid mesti akan ovulate tanpa HCG shot. Dhia pun tak tau. Ambil clomid ni betul ke boleh buat sakit bila nak bersama sebab kurang cecair. Ape pun esok Dhia akan buat OPK test esok CD 12.

6 comments:

  1. Assalamualaikum
    Sy pon amik clomid cycle lepas.tvs cd12,telur kecik 12mm jea.tvs cd16,doc syak da pecah atau memang tk da telur matang.

    Tapi sy prasan sy tk da eggwhite.
    Mgkn xda ovulasi .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wlkmslm..salam perkenalan. awk start ambil clomid hari keberapa period? brapa mg awk ambil? sy start CD5. Tapi mmg pengalaman sblm ni kalau ambil clomid dengan suntikan baru telur ada matang, Xtau la boleh ke x ovulate

      Delete
    2. Sy amik 100mg.dr cd2-cd6.
      Susah btol telur sy nk matang even da makan 100mg clomid.mgkn kena turun berat lg

      Delete
    3. sy rasa sy nak try metformin+vitex this month tengok cmna mana tau ok sebelum wt iui. Sy pn kena turun berat lagi 5 kg

      Delete
  2. Replies
    1. doa2 kan yer. Ape perkembangan anim stakat ni

      Delete